‘President Bouterse is de grootste splijtzwam in het land’

Geplaatst door Obsessio-Magazine.nl op 04 december 2014

Volgens het VHP-Assembleelid Asiskoemar Gajadien is president Desi Bouterse ‘de grootste splijtzwam’ in het land. Volgens de volksvertegenwoordiger roept Bouterse op tot eenheid en saamhorigheid, maar houdt zich daar zelf niet aan.

‘Wanneer hij daartoe oproept blijkt dat hij de persoon is die zelf verdeeldheid brengt’, aldus Gajadien. ‘Terwijl hij de bevolking ook oproept de buikriemen strak te trekken voert de president een beleid dat corruptie in de hand werkt en laat geconstateerde onregelmatigheden niet onderzoeken.’

Gajadien reageert in de Ware Tijd van vandaag, donderdag 2 januari 2014, op de nieuwsjaarsboodschap van het staatshoofd. Bouterse heeft de bevolking daarin opgeroepen ‘in eenheid en saamhorigheid’ te leven en zich in te zetten om Suriname verder te ontwikkelen. Als iedereen zich inzet zal de productie volgens Bouterse in alle ernst ter hand genomen worden. De regering zal op de ingeslagen weg doorgaan en verder bouwen aan nationale ontwikkeling in zelfstandigheid met wederzijds voordelige relaties met bevriende landen.

De VHP-politicus stelt verder, dat terwijl Bouterse een dekolonisatiebeleid predikt en uitspraken doet met het kennelijk doel sentimenten tegen ‘de witte mannen’ te kweken, maken hij en zijn regering constant gebruik van de diensten en kennis van ‘de witte mannen’. Als voorbeeld noemt Gajadien de onlangs getekende overeenkomst tussen de regering en de Nederlandse bruggenbouwer Ballast-Nedam voor de bouw van de brug bij Carolina.


Terug naar nieuws archief

   President Bouterse stoort zich terecht niet aan de kritiek ten aanzien van ex-minister Abrahams.
Eens
Oneens
Weet het niet!
Interesseert me niet!
Bekijk archief
 bekijk volledige agenda
Luister live

Luister live mee via internet over de hele wereld.

Nieuwsbrief

Blijf up-to-date met de Radio Tamara nieuwsbrief. Ontvang de laatste nieuwtjes rechtstreeks in je mailbox.
Contact

Radio Tamara
Postbus 56858
1040 AW Amsterdam
T: (+31) 20 688 11 33

Copyright Radio Tamara 2010 - Alle rechten voorbehouden